دسته‌بندی نشده

راهنمای کامل خرید بهترین دوربین جیبی شکاری در ایران

دوربین جیبی شکاری

دوربین های جیبی شکاری چه وسایلی هستند و به چه کار می آیند

سال ها قبل و در همان اوایلی که دوربین های شکاری اختراع و استفاده شدند ؛ در بسیاری موارد کاربران احساس می کردند به دوربینی نیاز دارند که خیلی کوچکتر و قابل حمل تر و سبک تر باشد ؛ تا در زمان استفاده با انعطاف بیشتری بشود آن را به کار گرفت . جمع و جور باشد و بشود آن را همه جا همراه خود برد و دوم اینکه سبک باشد به صورتیکه در کنار بقیه وسایلی که همراه کاربر هست وزن زیادش ایجاد اشکال نکند .

با رسیدن این تقاضای مصرف کنندگان به سازندگان ، کارخانجات سازنده دوربین شکاری اقدام به طراحی و تولید دوربین هایی نمودند که دارای این شرایط باشد . بدین ترتیب بود که دوربین های جیبی یا Pocket binoculars به وجود آمدند . در سالهای خیلی دور حدود 200 سال پیش دوربین شکاری یک وسیله گران قیمت و تشریفاتی و دست نیافتنی بود و فقط در نزد اشراف و خاندان های سلطنتی دیده می شد . ولی عموم مردم همانطور که به همه رفتارها و وسایل منصوب به اشراف نگاه کنجکاوانه و حساس داشتند ، دوربین های جیبی را نیز در سالن های اوپرا و تئاتر در حال استفاده توسط پولدارها مشاهده می کردند .

به مرور با گذشت زمان ، دوربین های شکاری عمومیت بیشتری یافتند و به واسط نیازهای کاری در خیلی از صنوف به کار گرفته شدند . اولین استفاده کنندگان دوربین ، دریانوردان و ناخدایان بودند . در ارتش های و نیروهای نظامی هم برای مشاهده ی تحرکات و جابجایی و فعالیت های دشمن ، دوربین شکاری استفاده می شد .

مردم عادی تصادفا استفاده از دوربین های شکاری را می دیدند و به این وسیله ظریف و زیبا علاقه پیدا می کردند . البته تا زمانی که سطح زندگی عموم جامعه به حدی برسد که لوازم تفننی و تشریفاتی تاحدی فراگیر شود ؛ سالهای زیادی سپری شد . در حدود هشتاد سال گذشته تا امروز ، در کشورهای مختلف دوربینها تاحدی رایج شده اند و گاه گاه در بین اقشار مردم استفاده می شوند .

کاربران حرفه ای که برای مصارف فنی به سایزهای خاص دوربین نیاز پیدا می کنند ؛ مثل دریانوردان که دوربین های 7×50 را بیشتر به کار می برند یا مهندسین خطوط انتقال نیروی برق که دوربین 10×42 دارند . یا شکارچیان کوهستان که معمولا دوربین 8×30 را انتخاب میکنند.

کاربران عمومی و مردم عادی که به عنوان وسیله ای تفریحی و تفننی از دوربین شکاری استفاده می کنند . برای دیدن مناظر در مسافرتهای خارج شهر یا مشاهده رویدادهای ورزشی در مکانهای ورزشی مثل استادیوم ها ، پیست های اتوموبیلرانی و موتورسیکلت و اسب سواری یا کنسرت های موسیقی اوپرا و تئاتر ، دوربین شکاری به کار می رود . در بین کاربران عمومی بیشترین انتخاب از بین دوربین های جیبی (Pocket Binoculars) انجام می شود .

علت انتخاب دوربین های جیبی (Pocket Binoculars) مشخصات فیزیکی این دوربین های شکاری است . کاربران معمولا دوربین های جیبی را همراه خود یا در وسایل درون داشبورد اتومبیل همه جا با خود می برند و کوچکی و جمع و جوری این دوربین به این مسئله کمک می کند . بعضی از دوربین های جیبی قابلیت تا شدن و جمع شدن (Foldable) دارند به صورتی که در حالت تا شده به راحتی در میان انگشتان جمع شده و با یک دست نگه داری و مخفی می شود . این خصوصیت دوربین های جیبی (Pocket Binocular) جذابیت شیطنت آمیزی به این وسیله مدرن می دهد . امروزه دربین جامعه مردم متوسط به بالا در زمینه اقتصادی حس داشتن وسیله نقلیه مجهز و کارآمد بسیار رایج است به صورتی که بعضی اقدام به تجهیز خودروهای شخصی خود به وسایل جانبی و تکمیلی برای مسافرت های طولانی مدت می کنند . و یک دوربین جیبی با کیفیت در میان تعداد زیادی از وسایل و ابزارهای درون اتومبیل جایگاه خاصی دارد . مجموعه این مشخصات دلخواه به دارنده آنها یک حس اطمینان و رضایت مستمر خواهد داد ، حتی اگر استفاده از آنها به تعداد کم و شاید به ندرت انجام شود.

تاریخچه دوربین های جیبی با نگاهی به وضعیت و قیمت دوربین شکاری در ایران

دوربین های درجه یک از برندهای اصلی درجه یک با نام های معروف و شناخته شده اروپایی مثل زایس (Zeiss) سواروسکی (Swarovski) و لایکا (Leica) از بیش از نیم قرن گذشته به این طرف به تعداد محدود در ایران موجود بوده است . این دوربین های جیبی شکاری (Pocket Binocular) همیشه قیمت نسبتا بالایی داشته و توسط افراد خاص خریداری می شده است . طبیعتاً این نامهای شناخته شده متضمن کیفیت بالا و دوام عالی بوده و در صورت نگهداری در شرایط مطمئن سالهای طولانی تاب آوری داشته و ممکن است به صورت دست دوم چند دست هم رد و بدل بشود .

امروز مدلهای کارکرده از برندهای اصلی بین علاقه مندان با قیمت های قابل توجه خرید و فروش می شود . مدلهای روز و جدیدتر از این برندها بین پانصد یورو تا هشتصد یورو قیمت گذاری شده اند . البته این قیمت ها از طرف شرکت های سازنده اعلام شده و ممکن است در کشورهای مقصد از جمله ایران هزینه های حمل و سود فروشنده به آنها اضافه شوند و مبلغ مقداری بالاتر باشد .

از نظر استاندارد و کیفیت ساخت دوربین های جیبی شکاری (Pocket Binocular) ، دارای بدنه های منیزیومی و لنزهای بسیار باکیفیت مجهز به پوشش های چندلایه (multi coating) گرانقیمت هستند . اکثراً دارای روکش  محافظ بدنه لاستیکی (Rubber Armor) و چشمی های تلسکوپیک قابل تنظیم برای استفاده با عینک می باشند . بسته به نوع طراحی ممکن است قابلیت تا شدن و کوچکتر شدن جثه (Foladable) برای سهولت نگه داری و حمل ، داشته باشند . این گروه از دوربین های جیبی عمدتاً ساخت کشورهای آلمان ، اتریش هستند و همانطور که حدس می زنید به خاطر قیمت بالا نمی توانند به تعداد بالا و فراگیر در کشور وجود داشته باشند .

برندهای درجه دو و ارزان تر مانند نامهایی مثل نیکون ، الیمپوس ، بوشنل تاسکو و … گروه دیگری هستند که عموما ساخت کشور چین بوده و از کیفیت متوسط به پایین برخوردار هستند . ساختار این دوربین های جیبی شکاری از بدنه هایی از جنس پلاستیک و غیرفلزی و لنزهای با کیفتی پایین ، شکل گرفته است . سطح و دوام کیفی پایینی دارند ، به طوری که ممکن است در زمان نو بودن کیفیت قابل قبولی به نمایش بگذارند اما به مرور زمان کیفیت اولیه را از دست می دهند . به دلیل ضعف ساختاری و کیفیت پایین مواد متشکله معمولا فقط یک مالک را تجربه می کنند و در اثر استفاده ، بعد از مدتی تخریب شده و از بین خواهند رفت . به همین دلیل است که نمونه های قدیمی از این سری دوربین های جیبی شکاری (Pocket Binocular) خیلی به ندرت در بازار مشاهده می شود . مدلهای نوی این سری بین صد یورو تا صد و پنجاه یورو خرید و فروش می شوند.

دوربین های جیبی ساخت ایران ساخته شده برای مصرف کنندگان نظامی گروه دیگری از انواع دوربین های جیبی شکاری (Pocket Binocular) رایج در ایران هستند . این دوربین ها به علت نیاز نیروهای نظامی و به سفارش آنها تولید شده و برای پذیرفته شدن و گذر از مراحل سخت کنترل کیفی معمولا دارای کیفیت ساخت بالا دوام و تاب آوری خوبی هستند . جنس بدنه آنها از فلز آلومینیوم هوافضا بوده و با روکش محافظ لاستیکی استحکام بخشی شده اند . کیفیت دید خوب این دوربین های شکاری نتیجه استفاده از لنزهای با کیفیت و مجموعه منشوری مرغوب استفاده شده در مواد متشکله است . سایز این دوربین جیبی 7×28 بوده و نسبت به دوربین های جیبی از روشنایی و دقت فوق العاده ای برخوردارند . تیوب های این دوربین به صورت مستقل و از طریق چشمی ها ، تنظیم وضوح شده و دارای رتیکل تخمین مسافت در مدلهای نظامی می باشد . دامنه دید این دوربین ها حدوداً 120 متر در هزار متر می باشد . این دوربین های شکاری با نام “قاف” در بازار تجاری هم عرضه شده و به علت رعایت استاندارهای نظامی از کیفیت بالا و دوام مناسبی برخوردار هستند .

مدلهای چینی حرفه ای نیز یکی از گزینه هاست . علیرغم اینکه در کشور ما معمولا اجناس چینی را مترادف کیفیت و دوام پایین محصولات می دانند . بعضی از عرضه کنندگان محصولات اوپتیکی و دوربین های شکاری که سابقه طولانی در تجارت و عرضه دوربین های برند درجه یک اروپایی دارند ، برای رفع نیازهای حرفه ای کاربران اقدام به تحقیق و مطالعه روی بعضی از برندهای با کیفیت و صاحب نام کشور چین نموده و با کنترل کیفیت و بررسی های سختگیرانه بعضی محصولات حرفه ای و صاحب نام کشور چین را به بازار ارائه کرده اند . این دوربین های جیبی (Pocket Binocular) در زمینه کیفی با برندهای معروف اروپایی که بسیار گران قیمت هستند ، برابری نموده و با قیمت های مناسب به فروش می رسند . نام تجاری شانتو (SHUNTU) با سایز 10×25 یکی از این مدل هاست که از زمان معرفی در بازار دوربین های شکاری طرفداران بسیاری پیدا کرده است . قیمت این دوربین ها حدودا دویست و پنجاه دلار بسته به نوع آن است .

دوربین های جیبی قابل انتخاب در ایران

امروز اگر قصد داشته باشیم که یک دوربین شکاری جیبی با کیفیت و معتبر در ایران خریداری کنیم چند راه پیش روی ماست :

1_خرید دوربین های دست دوم از برندهای درجه یک و صاحب نام ساخت کشورهای اروپایی که معمولا سن زیادی از آنها گذشته است و شاید کهنه و مستعمل باشند و البته با تکیه بر قدرت برند و معروفیت آنها هنوز باید آنها را با رقم های بالا خریداری کنید .

2_خرید دوربین های شکاری نو از برندهای اصلی و آلمانی مستلزم اختصاص مبالغ بالایی است البته تنوع و انتخاب های مناسبی هم در هنگام خرید روبروی شما نیست . به علت نبود ارتباط منظم تجاری با کشورهای مبدأ فقط تعداد کمی به صورت مسافری و نامطمئن در معرض فروش قرار داده می شود . راه دیگر خرید از برندهای حرفه ای چینی که کیفیت آنها توسط متخصصین فن ، مطالعه و تایید شده باشد . بعضی برندهای شناخته شده متعلق به شرکت های دانش بنیان از کشور چین توسط شرکت های با سابقه در زمینه دوربین های دوچشمی که عمدتاً سالها تجربه در برندهای درجه اول اروپایی را در سابقه خود دارند ؛ با دقت مطالعه و تحقیق شده و بعضی از مدلهای با کیفیت و با دوام برای رفع نیازهای حرفه ای کاربران انتخاب شده است .
دوربین شکاری شانتو ای دی | Shuntu ED 10×25 یکی از این نمونه هاست که از لحاظ طراحی و کیفیت دید بسیار قابل اتکا و اطمینان است .

این دوربین با بدنه فلزی مستحکم و روکش محافظ رابرآمور ضدضربه تولید شده و در مقایسه با برندهای آلمانی و اتریشی هیچ چیزی کم ندارد . لنزهای بسیار دقیق و با کیفیت ، قدرت تشخیص و تفکیک بسیار مناسبی را در اختیار کاربران قرار می دهد .

بعضی از کاربران که با دوربین های جیبی گرانقیمت آشنا هستند . دوربین شکاری شانتو ای دی | Shuntu ED 10×25 را در ساخت و کیفیت دید از بعضی نمونه های ساخت غول های اپتیک آلمانی ، برتر و ارزشمندتر می دانند .

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *